Coaching en begeleiding 
  van donorkinderen en andere betrokkenen bij donorconceptie
 
 
 


WAT KAN IK VOOR JE BETEKENEN?

Coaching voor donorkinderen en andere betrokkenen bij donorconceptie

Voor de ondersteuning aan donorkinderen en andere betrokkenen bij donorconceptie ben ik als ervaringsdeskundige en coach aangesloten bij Stichting Donorkind (https://donorkind.eu/lotgenotencontact/) en Fiom (https://fiom.nl/). Ik help je bij het bepalen en bereiken van je doelen en kan je praktische handvatten of een luisterend oor bieden, maar je ook aanzetten tot zelfonderzoek en reflectie door middel van het stellen van de juiste vragen en het inzetten van diverse instrumenten. Je krijgt inzicht in je talenten en valkuilen en ziet je situatie vanuit een nieuw perspectief. Hierdoor sta je steviger in je schoenen en kun zelfverzekerd een volgende stap zetten om uiteindelijk je doelen te behalen.

Coaching bij stress en burn-out

Het zijn van een donorkind (of betrokkene bij donorconceptie) kan veel impact hebben op je leven. Je kunt hierdoor tijdelijk uit evenwicht raken, omdat je vragen hebt over je identiteit. Je kunt zelfs last krijgen van stress of een burn-out. Als de stress-gerelateerde klachten die je hebt al langer dan een half jaar duren, en je voelt je geestelijk en lichamelijk volledig uitgeput, dan zou dat kunnen wijzen op een burn-out. De draaglast is dan zwaarder geworden dan de draagkracht. De aanleiding is vaak een combinatie van factoren in je privésituatie, werksituatie en van je persoonlijkheid.

Samen onderzoeken we wat de reden is waarom je stressklachten ervaart en leer je je klachten bewust te worden en gerichte actie te ondernemen om met je stressklachten om te gaan. Zodat je uiteindelijk weer kan functioneren zonder stress. 

Aan het eind van de coaching:

  • Sta je stevig(er) in je schoenen
  • Weet je welke concrete stappen je wilt zetten
  • Weet je om te gaan met tegenslagen
  • Kun je je grenzen aangeven
  • Ben je open(er) over donorconceptie